Skip to content

Ministrul Bogdan Ivan a avut o întrevedere cu omologul vietnmez Huỳnh Thành Đạt, în marja vizitei oficiale a premierului Phạm Minh Chính în România, la invitația premierului Marcel Ciolacu

Luni, 22 ianuarie 2024, Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a avut o întrevedere la Palatul Victoria cu Huỳnh Thành Đạt, ministrul vietnamez al Științei și Tehnologiei, ca parte a vizitei oficiale a prim-ministrului vietnamez Phạm Minh Chính la București, realizată la invitația premierului Marcel Ciolacu.

Scopul întrevederii a fost consolidarea relațiilor bilaterale între cele două state în ce privește cercetarea, inovarea și transformarea digitală, cu accent pe colaborarea strânsă în dezvoltarea noilor tehnologii.

Știința este un limbaj universal. Am discutat despre dezvoltarea tehnologiilor emergente, în special blockchain și inteligența artificială, precum și despre asigurarea securității cibernetice, componente de interes ale politicilor de transformare digitală ale ambelor țări. Colaborarea de tradiție a statelor noastre în sfera educațională este un fundament solid pentru o cooperare extinsă în domeniile științifice – cel mai bun exemplu fiind chiar Excelența Sa, premierul Phạm Minh Chính, care a absolvit Universitatea Tehnică de Construcții la București în urmă cu 40 de ani”, a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Cei doi demnitari au analizat oportunitățile de colaborare, pornind de la inițiativele strategice ale României în materie de digitalizare și au convenit consolidarea, în continuare, a dialogului și a schimbului de experiență bilateral în ce privește cercetarea științifică și inovarea.

În încheiere, cei doi înalți oficiali au subliniat ireversibiltatea procesului de digitalizare, care trebuie să fie unul incluziv, destinat asigurării bunăstării tuturor cetățenilor, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Din aceeași categorie...

Un pas important pentru cercetarea românească și Institutul INCDS „Marin Drăcea”

Un pas important pentru cercetarea românească și Institutul INCDS „Marin Drăcea”

Cercetarea românească își afirmă rolul esențial în abordarea provocărilor globale actuale și viitoare, iar silvicultura se poziționează ca un domeniu…
Lasere avansate împotriva cancerului

Lasere avansate împotriva cancerului

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” IFIN-HH, coordonează un proiect inovator care poziționează cercetarea românească…
Sari la conținut